Fripturi si Gratare

Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale

 

 

 

Ingrediente : 

1 kg pulpa de porc
2 portocale
200 ml suc proaspat stors de portocale
50 ml apa
1 lgt zahar

Pentru marinata :
3 catei de usturoi,

cimbru,

1 lgt oregano,

rozmarin proaspat,

1 lgt boia dulce,

sare, piper,

coaja rasa de portocale,

1 lg ulei.

 

Se amesteca toate ingredientele si cu acest amestec se unge bine pulpa de porc legata cu o sfoara de bucatarie. Se lasa sa se marineze cateva ore.

 

Mod de preparare : 

Carnea de porc se prajeste apoi pe toate partile intr-o tigaie cu 3 -4 lg ulei.

Se pune carnea intr-o tava unsa cu putin ulei cu feliile de portocale asezate in jur si se adauga sucul de portocale amestecat cu apa si zaharul.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor 1,5 ore. Intre timp mai stropim friptura cu sosul din tava. Cu 10 minute inainte de a fi gata indepartam folia ca sa se rumeneasca friptura.

 

Pofta buna !

 

Sursa : myraskitchen.blogspot.com




Categorii