Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă reușită de șuberece leneșe din aluat de dovlecel, cu umplutură suculentă și apetisantă. Veți descoperi secretul preparării unor șuberece gingașe, cu crustă crocantă. Aluatul se prepară pe bază de dovlecei, extrem de simplu și rapid.
Ingrediente:
– 500 g miez de dovlecel
– 1 ceapă
– 2 ouă
– 100 g de făină integrală
– 100 ml de lapte
– 200 g carne tocată de pui
– 2 căței de usturoi
– verdeață după gust
– sare
– piper negru măcinat după gust
Mod de preparare:
1. Spălați dovlecelul, decojiți-l și dați-l prin răzătoarea mare.
2. Combinați dovlecelul ras cu 0,5-0,7 linguriță de sare. Amestecați dovlecelul ras și lăsați-l pentru 10-15 minute.
3. Pregătiți umplutura: curățați ceapa și tocați-o mărunt. Curățați usturoiul și zdrobiți-l.
4. Combinați carnea tocată cu ceapa tăiată și usturoiul zdrobit. Potriviți ingredientele cu sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați umplutura.
5. Prăjiți umplutura într-o tigaie încinsă, uscată.
6. Stoarceți dovlecelul ras de suc și așezați-l într-un bol aparte.
7. Spargeți 2 ouă în bolul cu dovlecelul ras. Amestecați ingredientele.
8. Apoi adăugați treptat făina și amestecați aluatul. Dacă veți obține un aluat prea dens, atunci ar trebui să adăugați 100 ml de lapte.
9. Alegeți o tigaie neaderentă, turnați o picătură de ulei vegetal și răspândiți-o pe toată suprafața acesteia. Încingeți tigaia.
10. Turnați câte 1 lingură de aluat în tigaie. Așezați pe centrul turtei câte o lingură de umplutură. Puțin aplatizați umplutura, folosind o spatulă.
11. Acoperiți umplutura cu câte 1 lingură de aluat și cu ajutorul unei spatule sau linguri, formați un șuberec mic.
12. Întoarceți șuberecul pe partea opusă și prăjiți-l până devine rumen.
Poftă bună!