Ingrediente:
Aluatul
-300 g faina
-50 g zahar pudra
-1 plic zahar vanilat
-1/2 plic praf de copt
-2 galbenusuri
-150 g unt
-3 linguri vin alb
-1 ou
Umplutura
-4 oua
-80 g zahar pudra
-1 lamaie
-50 g zahat tos
-100 g nuci
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni faina amestecata cu praful de copt. Adaugi cele 2 tipuri de zahar si apoi faci o adancitura in mijlocul gramezii de faina.
Pui acolo galbenusurile si untul taiat cubulete. Torni si vinul si framanti pana obtii un aluat omogen. Il impachetezi in folie si-l dai la rece 30 de minute. Pentru umplutura, amesteci 3 galbenusuri cu o lingura de zahar, pana se transforma in spuma.
Bati apoi 3 albusuri cu 50 g zahar si cu sucul de la o jumatate lamaie. La final, amesteci compozitia de galbenusuri cu cea de albusuri.
Amesteci 50 g zahat tos cu 80 g nuci macinate si cu sucul de la jumatate de lamaie ramasa. Pui acest amestec in cel de oua. Imparti aluatul in doua. Intinzi cu sucitorul doua foi. Intr-o tava cu diametrul de 26 cm asezi prima foaie.
Pui umplutura de nuci si acoperi cu a doua foaie. Intepi cu furculita partea superioara. Ungi prajitura cu ou batut si o presari cu cele 20 g de nuci cate te-au ramas. Dai la cuptor pentru 40 de minute si apoi o lasi sa se raceasca in forma. O garnisesti cu coaja de lamaie si o servesti.
Pofta buna!