Prunele sunt cele mai cotate fructe de toamnă. Dulci și aromate, au o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră, mai cu seamă dacă le consumăm în stare proaspătă.
Prunele au o valoare de 240kcal.
Totalul de lipide este de 0,4.
Colesterolul = 0
Sodiu – 2 mg
Potasiu – 732 – mg
Carbohidrați – 64 g
Fibre alimentare – 7 g
Zahăr – 38 g
Proteine – 2,2 g
Au un conținut bogat de vitamine: A, B, B6, B12, C, Calciu, Fier, Magneziu.
Prunele au o mulțime de beneficii iar top 13 le-am selectat pentru voi:
- Tratează Anemiile și mențin sistemul imunitar – Susțin absorbția fierului în organism, datorită vitaminei C.
- Îmbunătățesc memoria – Ca urmare a reducerii radicalilor liberi care afectează memoria.
- Mențin sănătatea oaselor.
- Ajută la trecerea ușoară a menopauzei.
- Fibrele solubile sunt benefice asupra insuline. Deci sunt benefice și diabeticilor. Normalizează zahărul și absorb glucoza.
- Susțin o digestie sănătoasă prin conținutul de fibre – Reduc constipațiile.
- Sunt un antioxidant natural – Distrug radicalii liberi și previn cancerul.
- Reduc riscul de infarct – Mențin tensiunea în normă, datorită conținutului de Potasiu.
- Suplinesc organismul cu necesarul zilnic de vitamina C.
- Combate artrita – datorită conținutului de vitamina C.
- Distrug virușii răcelei – Acest efect îl face conținutul de vitamina A.
- Tratează anemia – Conținutul de fier ajută la tratarea anemiei
- Opresc osteoporoza – Bogate în bor organic asimilează calciul în favoarea sistemului osos
Acestea ar fi 13 dintre puținele beneficii ale prunelor…
Vă îndemnăm să începeți a consuma cât mai multe prune, pentru o sănătate desăvârșită!
Sursa: secretelesanatatii.info