Cel mai greu lucru în toată această rețetă este să aștepți până se gătește toată compoziția la cuptor, să vezi în sfârșit cu ce delicatesse vei răsfăța familia diseară. Preparat rapid, simplu și sănătos, acest fel de mâncare e fără cusur. Fiind o masă completă, poți zice că în 30 min ai cina perfectă pregătită la tine în bucătărie.
Ingrediente:
200 g | Spaghete |
2 bucăți | Ceapă roșie |
Compoziția de carne
500 g | Carne tocată |
1 bucată | Ouă |
50 g | Pesmet |
5 g | Coriandru |
10 g | Sare |
3 g | Piper negru |
5 g | Boia de ardei dulce |
Umplutura de roșii
300 g | Sos de roșii |
200 ml | Apă |
5 g | Sare |
3 g | Piper negru |
100 g | Mozzarella |
Mod de preparare:
- Puneți spaghetele în tava de copt (cu dimensiunie de 30 x 22 cm), ca bază. Feliați ceapa roșie rondele și o puneți peste spaghete;
- Puneți carnea tocată într-un bol. Adăugați 1 ou, pesmet, sare, piper negru coriandru, boia de ardei dulce și amestecați bine încorporând toate ingredientele în carnea tocată. Ungeți mâinile cu puțin ulei și formați biluțe de carne, pe care le puneți în tava de copt, peste ceapă;
- Puneți sucul de roșii într-un bol. Adăugați ulei, piper negru, usturoi, sare, oregano, ierburi de provence, apă și amestecați bine cu un tel. Apoi turnați amestecul peste compoziția din tavă, distribuind uniform. Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și o dați la cuptor pentru 20 min la 180℃;
- După ce scoateți tava din cuptor, îndepărtați folia de aluminiu, presărați deasupra cu mozzarella rasă și dați din nou la cuptor pentru 5 min;
- Savurați cu plăcere!
Poftă bună!