Prăjitura sârbească, ușor de făcut – este cel mai delicios desert – pentru a o pregăti, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
Pentru pandișpan:
4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
2 linguri cacao
1 praf de copt
Pentru prima cremă:
500 ml lapte
9 linguri faina
9 linguri zahar
1 plic de zahar vanilat
Pentru a doua cremă:
1 pachet de margarina
200 grame zahar fin
Pentru sirop:
200 grame zahar
Pentru decor:
ciocolata topita
Mod de preparare:
Pandispan
Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Mixeaza spuma albusurile. Adauga treptat in ele zaharul, apoi galbenusurile, faina, praful de copt si cacao.
Unge cu unt o tava de copt. Pune compozitia in ea si bag-o in cuptor pentru vreo 30 de minute. Las-o apoi sa se raceasca.
Prima cremă
Fierbe laptele. Amesteca faina cu cateva linguri de lapte, apoi cu zaharul vanilat si zaharul simplu. Omogenizeaza, pentru ca acestea din urma sa se topeasca.
Toarna restul de lapte, amesteca bine si pune inapoi pe foc, ca sa ajunga la consistenta dorita (mai groasa putin decat budinca).
A doua cremă
Mixeaza margarina cu zaharul. Amesteca prima crema cu a doua.
Sirop
Pune zaharul intr-o cratita. Toarna apa peste el cat sa-l acopere. Pune cratita pe foc potrivit si amesteca in ea, pentru ca zaharul sa se dizolve.
Asamblare
Toarna siropul peste pandispan (acesta trebuie sa fie rece, iar siropul fierbinte). Intinde crema apoi peste pandispan si acopera cu ciocolata topita. Baga prajitura in frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Sursa: Sufletul Romaniei