Torturi

Prăjitură ninsa cu ciocolata alba, delicioasa si racoroasa cu multe fructe și iaurt

 

 

Prăjitură ninsa cu ciocolata alba, delicioasa si racoroasa cu multe fructe și iaurt

 

Ingrediente:

pentru blat:

  • 6 oua, 160 gr zahar
  • 5 linguri faina de grau
  • 5 linguri faina de cartofi
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 2 linguri cacao

pentru sirop:

  • 1 pahar de vodka
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 lingurita zahar
  • Zeama de la o jumatate de lamaie

pentru crema:

  • 2 jeleuri de lamaie
  • 500 gr iaurt natural
  • 2 pliculete frisca

pentru decor:

  • 100 gr unt
  • 3 linguri zahar,
  • ki3 linguri cacao

In plus:

  • Kiwi,
  • 100 struguri
  • o mandarina,
  • 2 banane
  • 1 ciocolata alba,
  • 100 gr biscuiti cu cacao
  • putin lape

 

Mod de preparare: 

  1. Separam albusurile de galbenus si amestecam, adaugand treptat zaharul, pana obtinem spuma,un bulgăre de zăpadă ferm.

  1. Apoi adăugați gălbenușurile unul cate unul și amestecați.
  1. Se amestecă făina de cartofi, faina alba  și cacao cu praful de copt și se combină ușor cu masa de ouă, amestecând cu o lingură.



  1. Turnați amestecul  în formă și coaceți timp de 30 de minute la 180 °C.
  1. În timp ce pandișpanul se coace, faceți punch-ul, siropul: combinați toate ingredientele și, după ce ați copt prăjitura, presărați-l. Combinam vodka cu esenta de lamaie, zaharul si zeama de lamaie.
  1. Dizolvați jeleul de lamaie în 1 ½   cană de apă fierbinte și lăsați-l să se răcească.
  1. Amestecați iaurturile cu praful de frisca si jeleul racit. Turnam crema obtinuta peste blatul rece și jeleul răcit.



  1. Turnați jumătate din amestec pe pandișpan, aranjați orice fruct tocat și turnați masa rămasă peste el.

  1. Peste amestec se aseaza biscuitii inmuiati in lapte.

  1. Topiți toate ingredientele pentru glazură, gătiți 2 minute, apoi răciți și turnați glazura peste prăjitura.

  1. Se rade ciocolata si se presara deasupra prajiturii.

  1. Se da la frigider pentru 2 ore, o noapte.
  2.  Prajitura este gata.





  1.  Pofta buna.

Pofta buna!

 




Categorii