Ingrediente:
300 – 400 g biscuiti Petit beurre
225 g zahar – pentru sirop
300 ml apa
5 linguri cacao
2 plicuri cu budinca de vanilie
1 litru de lapte
4 – 5 linguri de zahar – pentru budinca
5 – 6 banane
400 ml frisca
ciocolata razuita sau ornamente din ciocolata – optional
Mod de preparare:
Asezam biscuitii in doua straturi, unul peste altul, in tava de la aragaz.
Pregatim un sirop din apa, cele 225 g zahar si cacao, pe care il punem la foc si il fierbem, amestecand mereu, pana se dizolva zaharul. Turnam siropul fierbinte peste biscuiti, cat mai uniform.
Taiem bananele rondele si le asezam peste blatul de biscuiti insiropati. Pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, folosind zaharul si laptele si o lasam sa se racoreasca putin, amestecand mereu pentru a nu se forma pojghita.
Turnam budinca peste banane si nivelam. Asteptam sa se raceasca complet, putem pune si putin la frigider, dupa care finisam prajitura cu un strat de frisca. Dam totul la frigider pentru cateva ore inainte de a servi. Pentru efectul artistic, putem razui ciocolata sau putem presara ornamente din ciocolata, de ce nu, fulgi de migdale putin rumeniti.
Pofta buna!
Sursa: Bucataria Furnicutilor