Ingrediente:
- foi (cantitatile sant pt 4 foi)
- 4 oua
- 200 ml ulei
- 200 grame zahar
- 400 ml lapte
- 440 grame faina
- 1 plic praf de copt
- 4 linguri cacao
- Crema:
- 2 budinci de capsuni
- 600 ml lapte
- 300 grame zahar
- 500 ml frisca+2 linguri zahar
- 2 plicuri de intaritoare de frisca
-
Glazura:
- 300 g ciocolata cu lapte
- 60 ml lapte
Mod de preparare:
Foi:
Se bat bine ouale cu zaharul, se pune ulei cate putin , sa devina ca si o smanatana mai groasa. Se adauga laptele si se mixeaza. Faina se cerne cu praful de copt si cacaoa si se adauga in compozitia de oua . Va rezulta o compozitie mai lichida (gen smantana mai groasa). Se imparte compozitia in 4 parti(asa aproximativ la ochi)
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se pune 1 parte din compozitie se intinde uniform si se coace 15-20 minute la 160 grade. Se procedeaza la fel si cu celelalte 3 foi.
Crema:
Se pun 500 ml lapte pe foc cu zaharul. Praful de budinca se dizolva in 100 ml lapte rece. Se amesteca bine praful cu laptele , va rezulta o budinca mai groasa. Se lasa la racit.
Frisca se bate bine cu intaritorul de frisca si 2 linguri de zahar. Se amesteca budinca de capsuni cu frisca batuta .
Glazura:
Se rupe ciocolata bucatele si se topeste pe soba cu laptele (de obicei pun frisca lichida,dar merge foarte bine si cu lapte). Se lasa la racit putin, dupa care se intinde pe ultima foaie.
Asamblare:
Crema se imparte in 3 parti egale. Se ia o foaie din cele 4, se pune o parte din crema, se niveleaza, se pune a doua foaie peste care se pune a douz parte din crema. Peste a patra foaie se pune glazura de ciocolata.
Se pastreaza la rece.
Pofta buna!
Sursa: Bucataria Nadinei
Sursa foto: Десерты