Desertul ideal pentru un weekend cu familia este această minunăție de prăjitură cu mere. Aroma îmbătătoare a merelor, gustul dulce-acrișor și nota fină de lămâie sunt combinația perfectă pentru o prăjitură delicioasă și aromată. Este o rețetă cât se poate de simplă și economică, de altfel dacă aveți niște mere în frigider pe care nu le mai mănâncă nimeni, atunci e perfect. Un desert sănătos care arată superb merită încercat și apreciat.
Ingrediente:
6 bucăți | Mere |
1 bucată | Suc de lămâie |
1 bucată | Coajă de lămâie |
2 bucăți | Ouă |
50 g | Zahăr |
75 g | Făină |
1 linguriță | Praf de copt |
100 ml | Lapte |
Mod de preparare:
- Decojiți merele și îndepărtați cotorul. Le tăiați în jumătate și apoi felii subțiri. Puneți merele într-un bol, turnați deasupra sucul de lămâie și amestecați.
- Într-un bol puneți ouăle, zahărul, coaja de lămâie și amestecați bine cu un tel. Încorporați făina și praful de copt, adăugând treptat laptele. Turnați amestecul peste ouă și amestecați bine, astfel încât să se distribuie uniform. Transferați compoziția în tava (cu diametrul de 22 cm) tapetată cu hârtie de copt. Dați la cuptor pentru 35 min la 180℃. La final pudrați cu zahăr.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!