Desert

Prăjitură glazurată cu umplutură delicioasă din brânză de vaci. Culoarea glazurii o alegeti singuri in fuctie de preferinte

 

 

Prăjitură cu brânză și glaruză de lămâie colorată – Copilașii o adoră!

 

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 300 g făină
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 gălbenușuri
  • 1 cutie iaurt natural
  • 1 vârf de cuțit bicarbonat
  • 1 pachet praf de copt

Pentru umplutură:

  • 500 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 albușuri bătute spumă
  • 2 gălbenușuri
  • coaja rasă de la o lămâie

Pentru glazură:

  • 50g zahăr pudră
  • jumătate de linguriță de ulei
  • zeama de la o lămâie
  •  colorant alimentar sau putin sirop

Mod de preparare:

  1. Frământați ingredientele pentru aluat și lăsați-l să se odihnească la frigider pentru o jumătate de oră.
  2. Amestecați umplutura de brânză din ingrediente de mai sus.
  3. Tăiați aluatul în jumătate și puneți o foaie întinsă în tavă, apoi neteziți umplutura peste ea, apoi acoperiți-o cu cealaltă foaie prelungită.
  4. O vom coace.
  5. Când este gata, acoperiți blatul cu glazura pregătită.

Este o rețetă simplă, dar foarte delicioasă!

Glazura nu trebuie să curgă foarte mult, pentru că se va scurge de deasupra aluatului. Daca doriti o glazura colorata puteti adauga colorant alimentar sau putin sirop.

 

 Poftă bună!

 

 Sursă




Categorii