Vă prezentăm un desert cremos cu ciocolată și napoletane. Este foare ușor și rapid de făcut, încât toată lumea va fi surprinsă. Nu necesită coacere, iar rezultatul este un fabulos. Preparați acest desert pentru familia sau prietenii voștri, vor fi extrem de încântați pentru că este nemaipomenit de delicios.
Ingrediente:
Ingrediente pentru Glazură
300 g | Ciocolată neagră |
150 ml | Frișcă lichidă |
Ingrediente pentru Cremă
400 g | Smântână |
200 ml | Lapte condensat |
20 ml | Suc de lămâie |
3 bucăți | Napolitane cu cacao glazurate |
Mod de preparare:
- Preparați glazura: puneți ciocolata mărunțită într-un bol și adăugați frișca lichidă fierbinte. Lăsați 1 minut, apoi amestecați până se topește.
- Preparați crema: într-un robot de bucătărie puneți smântâna, laptele condensat, sucul de lămâie și mixați bine.
- Asamblați desertul într-un vas cu dimensiunea (20 cm): distribuiți jumătate de cantitate de cremă. Tăiați cuburi napolitanele și aranjați un strat peste cremă. Apoi distribuiți cantitatea rămasă de cremă și nivelați.
- Distribuiți glazura de ciocolată peste cremă și aranjați un strat de cuburi de napolitane. Dați la rece pentru minim 6 ore sau cel mai bine peste noapte.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!