Ingrediente:
pentru blat:
- 5 albușuri
- 5 linguri de zahăr
- 3 linguri de ulei
- 4 linguri de făină
- 5 g praf de copt
- 1/2 linguriță de sare
- 2-3 picături colorant alimentar
pentru cremă:
- 3 portocale
- 3 kiwi
- 500 ml lapte
- 500 ml frișcă
- compot de piersici sau ananas
- 200 g zahăr
- 5 gălbenușuri
- 20 g gelatină
- esență de vanilie
Mod de preparare:
blat:
1. Într-un bol, amestecăm cu ajutorul unui mixer albușurile și sarea până obținem o spumă densă. Adăugăm zahărul și uleiul, pe urmă amestecăm până la omogenizare.
2. Într-un bol separat, amestecăm făina cu praful de copt. O adăugăm trepat în compoziția de albușuri și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm 3 picături de colorant alimentar.
3. Turnăm aluatul obținut într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.
crema:
4. Pentru cremă, dizolvăm gelatina în puțină apă călduță. Amestecăm cu ajutorul unui mixer, gălbenușurile, făina, esența de vanilie și zahărul. Adăugăm laptele și amestecăm până la omogenizare. Punem compoziția obținută pe foc mic, adăugăm gelatina topită, și fierbem până când obținem o cremă densă și omogenă. În tot acest timp, amestecăm energic. Luam de pe foc și adăugăm frișca.
5. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem cubulețe toate fructele.
6. Pentru a forma prăjitura, însiropăm blatul cu compot, adăugăm un strat de cremă iar pe deasupra unul de fructe. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.
7. Se ține la frigider 1-2 ore înainte de servire.
Pofta buna!