Ingrediente:
- 10 ouă
300 g zahăr
125 ml ulei
1 plic praf de copt
1 linguriță oțet
100 ml lapte
200 g făină
300 g miez de nucă
1 borcan (400 g) gem de prune
50 g ciocolată neagră și 2 linguri cacao pentru decor
câte 1 lingură ulei și făină pentru tavă
Mod de preparare:
1. Prăjești puțin miezul de nucă în cuptor, iar după ce s-a răcit, îl zdrobești.
2. Mixezi gălbenușurile cu 100 g zahăr, până când obții o cremă omogenă. Adaugi praful de copt stins cu oțetul și făina alternând cu laptele și uleiul.
3. Ungi cu ulei și tapetezi cu făină o tavă cu dimensiunile de 30×40 cm. Torni uniform aluatul, iar deasupra presari nucile. Introduci tava în cuptor, la foc mediu (180 grade Celsius).
4. Între timp, bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul rămas. După 25 de minute, scoți tava, întinzi repede gemul și bezeaua și coci din nou prăjitura, pentru 20 de minute, la foc mic (165 grade Celsius).
5. Peste prăjitură, presari cacao și razi ciocolată.
Pofta buna!
Sursa: Carticica Practica