Ingrediente:
Aluat:
– 180 g de făînă
– 100 g de migdale în pudra
– 100 g de zahăr pudra
– 90 g de unt la temperatura ambianța
– esență vanilie
– 1 ou
Garnitură:
– 150 g de gem de zmeură
Bezea:
– 3 albușuri
– 80 g de zahăr pudra
– 80 g de zahăr tos
– migdale feliate pentru decor
Mod de preparare:
Untul trebuie să fie la temperatura camerii.
Puneți într-un castron sau în bolul robotului făînă, pudra de migdale, untul, vanilia și zahărul.
Amestecați, adăugați apoi oul și framantati rapid până obțineți un aluat.
Întindeți-l cu mâna într-o tavă unsă 25/25 cm.
Dați la rece tavă cel puțin 30 de minute.
Incalziti cuptorul la180 °C și întindeți gemul de zmeură.
Bateți albușurile spumă încorporând treptat zaharurile.
Etalați bezeaua obținută cu un posh peste gem.
Decorați cu migdale feliate.
Dați la cuptor timp de 35-40 minute.
Lăsăți să se răcească, apoi tăiați în porții.
Pofta buna!