Desert

Prăjitură cu zmeură și bezea – un desert minunat, delicios, pufos, foarte aspectos

 

 

Prăjitură cu zmeură și bezea – un desert pufos, extrem de gustos

 

Ingrediente:

Aluat: 

– 180 g de făînă
– 100 g de migdale în pudra
– 100 g de zahăr pudra
– 90 g de unt la temperatura ambianța
– esență vanilie
– 1 ou

Garnitură:

– 150 g de gem de zmeură

Bezea:

– 3 albușuri
– 80 g de zahăr pudra
– 80 g de zahăr tos
– migdale feliate pentru decor

 

 

Mod de preparare: 

Untul trebuie să fie la temperatura camerii.

Puneți într-un castron sau în bolul robotului făînă, pudra de migdale, untul, vanilia și zahărul.

Amestecați, adăugați apoi oul și framantati rapid până obțineți un aluat.

Întindeți-l cu mâna într-o tavă unsă 25/25 cm.

Dați la rece tavă cel puțin 30 de minute.

Incalziti cuptorul la180 °C și întindeți gemul de zmeură.

Bateți albușurile spumă încorporând treptat zaharurile.

Etalați bezeaua obținută cu un posh peste gem.
Decorați cu migdale feliate.

Dați la cuptor timp de 35-40 minute.

Lăsăți să se răcească, apoi tăiați în porții.

Pofta buna!

 

Sursă




Categorii