Prajitura cu zmeura, budinca si frisca este cremoasa si racoritoare. Desi este un desert simplu, este foarte gustos. Incearca-l si tu! Rezultatul sigur te va surprinde.
Ingrediente:
pentru crema de vanilie:
- 5 oua, 100 gr zahar
- 2 pliculete zahar vanilat,
- 60 gr faina
- 50 gr amidon,
- 750 ml lapte
- 50 gr unt, un praf de sare
pentru decor:
- 3 pliculete praf de frisca
- 200-250 ml lapte
In plus:
- 200-300 gr zmeura
- 27-30 biscuiti simpli
Mod de preparare:
Pentru a prepara crema, separam albusurile de galbenusuri. Punem 50 gr de zahar si zaharul vanilat in castronul cu galbenusuri si amestecam bine cu un tel.
Adaugam faina si amidonul si aproximativ 250 ml de lapte. Amestecam bine, astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
Laptele ramas il punem intr-o oala. Adaugam untul si punem oala pe aragaz. Incalzim la foc mediu.
Turnam amestecul de galbenusuri in laptele cald, amestecand constant cu o lingura de lemn si gatim o budinca groasa. Dureaza aproximativ 10-15 minute.
Luam budinca de pe foc si o lasam sa se raceasca.
Acm incepem sa batem albusurile. Adaugam un praf de sare si amestecam cu mixerul la viteza medie, adaugand treptat zaharul ramas. Amestecam pana se topeste zaharul si obtinem o spuma groasa si lucioasa.
Adaugam jumatate din spuma de albusuri in crema de galbenusuri calduta si incepem sa amestecam usor. Adaugam si restul de spuma de albusuri si amestecam pana obtinem o crema uniforma.
Lasam crema sa se raceasca aproximatic 10 minute, timp in care spalam zmeura. Punem zmeura pe un prosop de hartie pentru a se scurge excesul de apa.
Punem biscuitii intr-o tava (3×9 biscuiti). Intindem crema calduta peste biscuiti. Punem zmeura deasupra si o apasam usor cu degetele.
In cele din urma, batem praful de frisca cu laptele pana obtinem o frisca ferma. Acoperim prajitura cu frisca si o decoram dupa propriul plac.
Punem prajitura la frigider pentru cateva ore dupa care o taiem in cuburi si o servim.
Pofta buna!