Desert

Prăjitură cu prune si jeleu de lămâie si căpsuni. Are gust perfect delicios, textură plăcută si aromă uimitoare

 

Prăjitură cu prune si jeleu de lămâie si căpsuni. Are gust perfect delicios, textură plăcută si aromă uimitoare

 

Ingrediente:

pentru un tort de 24 x 24 cm

  • făină de grâu semi-grunjoasă – 3 căni;
  • unt rece – 250 g;
  • zahăr granulat – 3 linguri;
  • Gălbenușuri de ou – 4 bucăți;
  • Praf de copt – 2 lingurițe nivele;
  • Zahăr vanilat – 1 pachet (16 g).

Glazura:

  • Albușuri – 4 bucăți;
  • zahăr pudră – 1 cană;
  • Jeleu de lămâie – 2 pachete (38 g fiecare).

Alte:

  • prune – 500 g;
  • Griș – 2 linguri;
  • Capsuni sau alt jeleu – 2 pachete (38 g fiecare);
  • Zahăr pudră – pentru stropire.

Scurtă aluat de prăjitură cu prune într-o formă

Mod de preparare:

  • Se toarnă într-un bol făina amestecată cu praful de copt. Se presară cu ambele zaharuri. Adăugați gălbenușurile de ou și untul rece tăiat cubulețe.
  • Framantam rapid ingredientele pentru a inmuia cat mai putin untul. Dacă frământați prea mult, untul se încălzește și aluatul devine lipicios.

Prăjitură cu prune, două boluri una lângă alta, zăpadă și prune acoperite

  • Pune jumatate din aluat intr-o punga si lasa-l sa se inghete.
  • Tapetați fundul formei de tort cu hârtie de copt și apoi acoperiți cu cealaltă jumătate de aluat.

Scurtă prăjitură cu prune stratificat zăpadă

  • Înțepăți stratul cu o furculiță și puneți la frigider.
  • Între timp, sâmburele prunele și le tăiem cubulețe. Adaugă la ele gris și jeleu de căpșuni. Pune-o deoparte.

Prăjitură cu prune scurtă cu aluat ras deasupra

  • Bate albusurile spuma pana se taie. Adăugați treptat zahăr. La final, amestecați jeleul de lămâie.

Prăjitură cu prune coacere la cuptor

  • Puneți prunele și zăpada pe foaia răcită. Se rade deasupra aluatul de la congelator.

Prajitura cu prune coapta intreaga

  • Coacem aproximativ 50 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

 

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii