Desert

Prăjitură cu jeleu de zmeură și lapte condensat – un desert cu aspect plăcut și gust minunat

 

 

Prăjitură cu jeleu de zmeură și lapte condensat – un desert cu aspect plăcut și gust minunat

 

Prăjitura cu jeleu de zmeura si lapte condensat arată fantastic si este foarte gustoasa. Toate aromele se combina minunat. Incearc-o chiar astăzi.

 

Ingrediente:

pentru blat:

  • 4 oua mari, 160 gr zahar,
  • 120 gr faina de grau,
  • 2 linguri cacao,
  • ⅔ lingurita praf de copt,

pentru sirop:

  • 120 ml apa,
  • 2 linguri suc de lamaie,
  • 1 lingurita zahar pudra,

pentru crema:

  • 15 gr gelatina, 120-130 ml apa la temperatura camerei,
  • 250 ml smantana pentru frisca 30%,
  • 7 linguri zahăr pudra,
  • 2 lingurite zahăr vanilat,
  • 500 gr branza de vaci pentru prajituri,

In plus:

  • 400 gr lapte condensat caramelizat,
  • 250 gr biscuiti cu cacao,
  • 2 plicuri jeleu de zmeura,
  • 600 ml apa fierbinte, 400-500 gr zmeura proaspătă sau congelată

 

Mod de preparare:

Încălzim cuptorul la 180 grade (funcția de încălzire sus-jos). Tapetam o tava dreptunghiulara (25 x 30 cm) cu hartie de copt, astfel incat hartia sa acopere si marginile tavii.

Batem albusurile spumă. Continuam sa amestecam cu un mixer, adaugam zahărul și amestecăm pana cand spuma devine groasa si lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile si amestecăm.

Într-un castron, combinăm faina, cacaoa și praful de copt. Cernem amestecul de făină in spuma de ou și amestecăm cu o spatula pentru a obține un aluat neted.

Punem aluatul in tava de copt pregatita la început si-l intindem uniform. Bagam tava in cuptorul preincalzit si coacem blatul timp de aproximativ 22 de minute. Scoatem apoi blatul din cuptor si-l lasam sa se raceasca complet.

Pregătim gelatina pentru crema. Turnam apa peste gelatina si amestecam. O lăsăm deoparte aproximativ 10-15 minute pentru a se umfla.

Cat timp gelatina se umfla, ne ocupam de blat. Il scoatem din tava si indepartam hartia de copt. Punem hartia inapoi in tava. Taiem crusta coaptă de deasupra blatului, apoi tăiem blatul in doua, pe orizontala.

Punem o jumătate de blat inapoi in tava. Amestecam apa cu sucul de lămâie și zahărul pudra. Insiropam blatul din tava cu jumatate din siropul obtinut. Lăsăm blatul deoparte pentru cateva minute.

Pregatim crema. Turnam smantana rece într-un castron, adaugam zaharul pudra și zahărul vanilat și batem cu mixerul pana obținem o frisca nu foarte rigidă.

Adaugam branza de vaci în frisca și amestecăm cu mixerul la viteza medie pana se combina ingredientele.

Punem gelatina umflata la foc mic și o încălzim (nu o fierbem). Amestecăm până se dizolvă gelatina, apoi o luăm de pe foc și o lăsăm sa se raceasca 2-3 minute.

Adaugam 1-2 linguri de crema de branza în gelatina și amestecăm. Turnam apoi gelatina, treptat, în crema rămasă și amestecăm cu mixerul.

Punem jumătate din crema peste blatul din tava și o intindem uniform. Așezăm deasupra un strat de biscuiti cu cacao. Intindem laptele condensat caramelizat peste biscuiti. Mai adaugam un strat de biscuiti și turnam deasupra crema rămasă. O intindem bine.

Acoperim cu cel de-al doilea blat și il insiropam cu siropul rămas. Punem prăjitura la frigider.

Punem cele doua jeleuri într-un castron și turnam apa fierbinte. Amestecam pana se dizolva. Lăsăm jeleul deoparte sa se raceasca complet.

Adaugam fructele în jeleul rece și amestecăm. Dacă nu se solidifică, îl mai lăsăm puțin deoparte.

Turnam jeleul cu fructe peste cel de-al doilea blat și punem prăjitura la frigider. O lăsăm la frigider peste noapte, iar a doua zi o putem tăia și servi.

 

Pofta buna!

felie prajitura jeleu

 Sursă




Categorii