Torturi

Prăjitură cu foi, lapte condensat și glazura de ciocolata – Tort delicios si usor de preparat

 

 

Prăjitură cu foi, lapte condensat și glazura de ciocolata – Tort delicios si usor de preparat

 

Ingrediente:

 foi

faina – 350 g;

oua – 1 buc.;

unt – 190 g;

zahar pudra – 130 g;

zahar vanilat – 1 lingurita;

sare – 1/4 lingurita;

praf de copt – 1 lingurita.

pentru crema:

unt – 180 g,

lapte condensat fiert – 180 g.

pentru glazura:

ciocolata neagra – 60 g;

smantana pentru frisca – 40 g.

 

Mod de preparare:

 Foi

Într-un castron, amestecați zahărul pudră, zahărul vanilat și sarea cu untul moale, adăugați oul și amestecați folosind o spatulă.

Apoi, bateți compoziția cu un mixer până la omogenizare.

Cernem faina in amestecam pe bucati.

Cu primul adaos de faina, turnati praful de copt, framantati aluatul.

Acoperiti aluatul moale usor lipicios cu folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 30 de minute.

Impartiti aluatul in 5 parti egale, puneti fiecare parte la frigider inainte de utilizare.

Toată lumea o poate face. Tort „Leningradsky” - o adevărată rețetă de casă, fără probleme
Întindeți aluatul în bucăți, creând straturi subțiri de aproximativ 4 mm grosime.
Acoperiți stratul cu o farfurie și tăiați un cerc uniform.
Coaceți fiecare foaie în cuptor pe hârtie de copt timp de 12 minute la 200 de grade Celsius.
Înainte de coacere, nu uitați să străpungeți tortul cu o furculiță pe toată suprafața.
Toată lumea o poate face. Tort „Leningradsky” - o adevărată rețetă de casă, fără probleme
Crema

Pentru a pregati crema, bateti untul moale cu laptele condensat cu un mixer.

Pentru glazura, topiti ciocolata si amestecati-o cu untul moale.

Se unge fiecare tort cu crema rezultata, se asambleaza prajitura.

Ungeți fiecare foaie cu crema rezultată și creați o prăjitură.

Toată lumea o poate face. Tort „Leningradsky” - o adevărată rețetă de casă, fără probleme

Se presară părțile laterale ale prăjiturii și blatul cu pesmet și se decorează cu glazură de ciocolată.

Glazura

Ciocolata se topeste la bain marie impreuna cu smantana pentru frisca.

Glazura se toarna calda peste prajitura.

Puteti face ca si mine un model pentru a creea un efect dragut.

Mai ramane doar sa dam prajitura la frigider pentru 7-8 ore pana se intareste.

Pofta buna!

Tort cu miere Toffee

Sursa: https://souspark.ru/poluchitsja-u-kazhdogo-tort-leningradskij-nastojashhij-domashnij-recept-bez-zamorochki/




Categorii