Ingrediente:
foi
faina – 350 g;
oua – 1 buc.;
unt – 190 g;
zahar pudra – 130 g;
zahar vanilat – 1 lingurita;
sare – 1/4 lingurita;
praf de copt – 1 lingurita.
pentru crema:
unt – 180 g,
lapte condensat fiert – 180 g.
pentru glazura:
ciocolata neagra – 60 g;
smantana pentru frisca – 40 g.
Mod de preparare:
Foi
Într-un castron, amestecați zahărul pudră, zahărul vanilat și sarea cu untul moale, adăugați oul și amestecați folosind o spatulă.
Apoi, bateți compoziția cu un mixer până la omogenizare.
Cernem faina in amestecam pe bucati.
Cu primul adaos de faina, turnati praful de copt, framantati aluatul.
Acoperiti aluatul moale usor lipicios cu folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 30 de minute.
Impartiti aluatul in 5 parti egale, puneti fiecare parte la frigider inainte de utilizare.
Pentru a pregati crema, bateti untul moale cu laptele condensat cu un mixer.
Pentru glazura, topiti ciocolata si amestecati-o cu untul moale.
Se unge fiecare tort cu crema rezultata, se asambleaza prajitura.
Ungeți fiecare foaie cu crema rezultată și creați o prăjitură.
Se presară părțile laterale ale prăjiturii și blatul cu pesmet și se decorează cu glazură de ciocolată.
Glazura
Ciocolata se topeste la bain marie impreuna cu smantana pentru frisca.
Glazura se toarna calda peste prajitura.
Puteti face ca si mine un model pentru a creea un efect dragut.
Mai ramane doar sa dam prajitura la frigider pentru 7-8 ore pana se intareste.
Pofta buna!
Sursa: https://souspark.ru/poluchitsja-u-kazhdogo-tort-leningradskij-nastojashhij-domashnij-recept-bez-zamorochki/