Checuri

Prăjitură cu căpșuni și cremă de vanilie. Pufoasă, proaspătă și, mai ales, delicioasă și dietetică. O vei adora!

 

 

Prăjitură cu căpșuni și cremă de vanilie. Pufoasă, proaspătă și, mai ales, delicioasă și dietetică. O vei adora!

 

Ingrediente: 

Pentru căpșuni:

  • 500 g de căpșuni
  • 1 lingura de zahar
  • suc de la o jumătate de lămâie

 Blat:

  • 3 ouă
  • vârf de cuțit de sare
  • 70 g zahăr
  • 40 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 8 g zahăr vanilat
  • 10 g praf de copt
  • 125 g făină simplă (tip 00)
  • 300 ml lapte (pentru a insiropa blatul)

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 40 g praf de budincă de vanilie
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 1 lingura de zahar

 

Mod de preparare:

Se spală căpșunele, se taie în bucăți mici, se pun într-un castron, se adaugă îndulcitorul stevia (sau zahărul) și sucul de lămâie și se lasă să se odihnească timp de o oră.

Acum spargeți ouăle într-un bol, adăugați îndulcitorul stevia (sau zahărul) și sarea și bateți-le bine cu un tel electric.

Acum adăugați uleiul și oțetul, începeți să lucrați din nou, adăugați vanilina și drojdia, amestecați din nou și adăugați făina puțin câte puțin, amestecând între fiecare adăugare.

După aceea, se unge cu ulei o formă de sticlă de 30×20 cm, se toarnă amestecul și se coace în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute la o temperatură de 170°C.

Între timp, se toarnă laptele, budinca de vanilie și amidonul de porumb într-o cratiță, se amestecă cu un tel de mână, se dă focul, se lasă să se îngroașe la foc mic și, când se oprește focul, se adaugă untul.

În acest moment, se scoate blatul din cuptor, se străpunge suprafața cu o scobitoare, se udă suprafața cu lapte, se umple cu cremă și se dă la frigider pentru 15 minute.

Se scurg căpșunele într-o strecurătoare, se toarnă sucul într-o cratiță și se adaugă îndulcitorul stevia (sau zahărul), amidonul de porumb și apa, apoi se amestecă și se lasă să se îngroașe pe foc pentru a obține siropul.

La final, se întinde siropul peste cremă, se ornează cu căpșune și se pune prăjitura la frigider pentru 2 ore, apoi se servește.

 

Sfaturi
  • Pentru o consistenta  mai cremoasa:  adaugati putina mascarpone sau branza de vaci in crema.
  • Experimentează cu alte fructe:  în loc de căpșuni, poți folosi și alte fructe de sezon precum zmeura, afine sau piersici.

 

Poftă bună!

 

 Sursa




Categorii