Placinte si Rulade

Prajitura cu caise si iaurt, racoroasa si delicioasa

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 150 gr zahar
  • 6 oua
  • 750 gr faina
  • 75 amidon (faina)
  • praf de copt
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 borcan compot caise
  • 1 borcan gem caise
  • o cuite mica frisca lichida
  • 3 plicuri gelatina
  • o cutie mare iaurt

 

Mod preparare:

Blat:

  1. Se bat albusurile spuma
  2. Dupa ce s-au intarit albusurile se adauga zaharul
  3. Se adauga galbenusurile unul cate unul si praful de copt.
  4. Se adauga si faina impreuna cu amidonul.
  5. Se da la cuptor pana se coace iar dupa ce se raceste se taie in doua.

Crema:

  1. Caisele de scurg bine si se taie bucatele mici.
  2. Se amesteca iaurtul cu caisele, geleatina si zaharul.
  3. Se lasa putin la intarit (dar nu mult) si apoi se adauga si frisca si se amesteca.

Prajitura cu caise se realizeaza astfel: se pune primul rand de blat, apoi crema, apoi blat si pe deasupra se unge cu gem de ciase.

 

Pofta buna !

Sursa: Gateste cu Cornel




Categorii