Simte gustul răcoritor al prospețimii și aromei acestei prăjituri apetisante de cafea, care o să completeze serile petrecute alături de prieteni. Această prăjitură are o textură extrem de fină din biscuiți fragezi, scăldați într-o cremă de cafea bogată în lapte condensat și un gram de ciocolată presărată din ambundență cu miez de nucă. Cu siguranță n-ați mai gustat așa combinație de savori divine.
Ingrediente:
100 g | Lapte praf degresat |
350 ml | Apă caldă |
30 g | Unt |
360 ml | Lapte condensat |
360 ml | Lapte condensat fiert |
2 linguri | Cafea |
50 g | Miez de nucă |
20 g | Gelatină |
200 g | Ciocolată neagră |
240 g | Smântână |
300 g | Biscuiți |
Mod de preparare:
- Puneți laptele praf, apa și untul într-o cratiță și amestecați în continuu, până laptele obținut începe a fierbe. Lăsați laptele să se răcească, apoi turnați-l într-un robot de bucătărie și mixați timp de un minut. Apoi mixați laptele evaporat obținut cu laptele condensat, cafeaua, laptele condensat fiert și gelatina dizolvată în apă.
- Într-o tavă (dimensiunile 20 x 10 x 5 cm) tapetată cu folie alimentară, turnați un polonic din amestecul preparat mai devreme, apoi unul sau două straturi de biscuiți. Repetați procedura, până se umple tava. Dați tava în frigider pentru 1-2 ore.
- Într-un bol puneți ciocolata neagră cu smântâna și dați bolul în cuptorul cu microunde, până se topește ciocolata, apoi lăsați amestecul să se răcească.
- Decorați prăjitura cu ciocolata topită și miez de nucă mărunțit.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!