Azi vă prezentă o rețetă de desert, blatul căruia este făcut din cacao și miere și este umplută cu cremă de vanilie.
Acest desert este senzațional de cremoasă, care poate fi o alegere perfectă pentru orice ocazie, pentru că se pregătește ușor și este formidabil de gustos!
Ingrediente:
Ingrediente pentru foi:
– 1 ou
– 2 linguri lapte
– 150 g zahăr
– 1 linguriță bicarbonat de sodiu
– 3 linguri miere
– 50 g unt
– 2 linguri cacao
– 400 g făină
Ingrediente pentru cremă:
– 500 ml lapte
– 3 gălbenușuri
– 3 linguri cu vârf făină
– 1 lingură amidon
– 1 plic zahăr vanilat
– 150 g zahăr
– 150 g unt
Ingrediente pentru glazură:
– 100 g ciocolată
– 1 – 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Pregătim crema: punem într-un vas ingredientele pentru cremă, înafară de unt. Amestecăm până devine netedă, apoi fierbem crema la foc mic, amestecând continuu. Când se îngroașă, o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească.
Pregătim foile: într-un vas mai mare punem ingredientele pentru foi, în afară de făină și cacaoua, apoi amestecând continuu, fierbem 10 – 15 minute.
Luăm de pe foc și adăugăm cacaoua și făina cernută, după care amestecăm bine totul. În primă fază aluatul va fi foarte moale, dar lăsându-l 20 – 30 de minute să se răcească, se va întări.
Frământăm aluatul cu mâinile, apoi îl împărțim în 5 părți egale. Din fiecare parte vom întinde câte o foaie de dimensiunea 20 x 25 cm.
Coacem fiecare foaie separat pe spatele unei tăvi, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, aproximativ 5 minute.
Nu lăsați foile mai mult la cuptor, pentru că se ard foarte repede. Timpul de coacere depinde și de cuptorul folosit.
Frecăm untul într-un castron, apoi îl adăugăm la crema fiartă.
Pregătim glazura: rupem ciocolata în bucăți mici și o topim la abur, apoi adăugăm uleiul și amestecăm bine.
Ungem foile cu crema fiartă, iar pe deasupra ungem glazura de ciocolată.
Punem prăjitura la frigider pentru o noapte, iar a doua zi o putem servi.
Poftă bună!
Sursa: Colectionarul