Desert

Prajitura apetisanta cu gem de caise si bezea

 

 

 

Ingrediente:

– 150 g unt

– 150 g zahar

– 4 oua

– 2 linguri cu cacao

– 1/2 pahar cu lapte

– 1 praf de bicarbonat dizolvat in suc de lamaie

– 200 g faina

– 250 g zahar pudra

– gem de caise

 

Mod de preparare:

Untul se freaca cu zaharul. Apoi cu cele 4 galbenusuri, cacao, lapte, bicarbonat dizolvat si faina. Tava se unge cu unt si faina. Dupa aceea se toarna compozitia in tava si se intinde uniform.

Dupa ce s-a copt, se unge cu gem de caise. Bezeaua se prepara din albusuri, astfel: se bat spuma si se adauga cate putin o cantitate de 350 de g de zahar pudra.

Dupa ce este gata, se bate la foc mic pana se intareste ca o crema. Se toarna bezeaua peste blat si se pune la cuptor, lasand usa cuptorului deschisa.

Se lasa pana prinde o crusta. Se mai adauga lapte in cazul in care coca este tare. 

 

Pofta buna!

 

Sursa:www.gradinamea.ro




Categorii