Ingrediente:
– 150 g unt
– 150 g zahar
– 4 oua
– 2 linguri cu cacao
– 1/2 pahar cu lapte
– 1 praf de bicarbonat dizolvat in suc de lamaie
– 200 g faina
– 250 g zahar pudra
– gem de caise
Mod de preparare:
Untul se freaca cu zaharul. Apoi cu cele 4 galbenusuri, cacao, lapte, bicarbonat dizolvat si faina. Tava se unge cu unt si faina. Dupa aceea se toarna compozitia in tava si se intinde uniform.
Dupa ce s-a copt, se unge cu gem de caise. Bezeaua se prepara din albusuri, astfel: se bat spuma si se adauga cate putin o cantitate de 350 de g de zahar pudra.
Dupa ce este gata, se bate la foc mic pana se intareste ca o crema. Se toarna bezeaua peste blat si se pune la cuptor, lasand usa cuptorului deschisa.
Se lasa pana prinde o crusta. Se mai adauga lapte in cazul in care coca este tare.
Pofta buna!
Sursa:www.gradinamea.ro