Ingrediente:
pentru aluat
500g faina
200g zahar
200g lapte
1 ou intreg +1 galbenus
100g unt topit (sau alta grasime)
25g drojdie
1/2 lingurita sare
pentru umplutura
350g branza de vaci (bine scursa)
150g zahar
razatura de portocale
vanilie (extract sau din pastaie, daca nu aveti folositi zahar vanilat)
2 oua
1-2 linguri de gris (optional, daca branza este mai moale)
+ 1 ou pt. uns
Mod de preparare:
Prima data cernem faina de 2ori si adaugam sarea. Apoi pregatim maiaua, adica amestecam drojdia cu 2-3 linguri de apa, 1 lingura zahar si 2 linguri de faina. Aceasta o punem intr-un loc caldut pt.15 minute. Ea va creste si va face bulbuci!
Cand e gata, se intinde o foaie cu sucitorul, se pune umplutura si se ruleaza. Se da la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.
Pofta buna
Sursa : Bucovina