Aceasta reteta de branzoaice are gustul copilariei. Prajiturile sunt absolut delicioase!
Ingrediente:
pentru aluat:
- 4 ouă
- 200 grame unt
- 3 pahare lapte
- 1 pahar zahăr
- 100 grame drojdie proaspătă (sau 3 linguri drojdii uscate)
- un pic de sare
- aproximativ 1,5 kg făină
- 1 ou bătut (pentru ca să ungeți chiflele)
- zahăr și semințe de mac pentru decor
pentru umplutură:
- brânză de vaci
- caramele simple
Mod de preparare:
In faina cernuta, se face un loc la mijloc si se pune untul la temperatura camerii.
Se framanta si cu sare, dupa aceea se adauga, treptat, laptele cald, in care s-a dizolvat drojdia si zaharul. Se framanta aluatul in continuare pana ce incepe sa se despranda de vas. Se lasa sa dospeasca incet.
Se intinde o foaie mare de aluat, nu prea subtire, se taie in patrate de 8-9 cm, se pune deasupra umplutura cu lingura.
Așezați puțină umplutură (fie brânză de vaci bătută cu zahăr, fie bomboane de caramel) pe baza fiecărui triunghi și rulați-le într-un rulou.
După acest timp, ungeți chiflele cu ou bătut și se decorați cu zahăr și semințe de mac. Dupa care se dau la cuptor la foc potrivit.
Se coc timp de 25 de minute, la temperatura de 180 grade Celsius, până capătă o nuanță maronie-aurie apetisantă.
Poftă bună!