Placinte si Rulade

Placinte pufoase si delicioase, cu mere, unt si scortisoara

 

 

Placinte cu mere- Foarte pufoase si delicioase

 

Ingrediente:

Blat:

* 1 pachet de drojdie instant (7g)

* 1/2 cană de lapte la alegere

* 1 linguriță de zahăr + încă 1/4 cană de zahăr

* 2 căni de făină simplă

* 40g unt topit

* 1 ou

* 1/2 măr roșu (tăiat în cubulețe)

* 1/2 cană de măr uscat (tăiat în bucăți)

* 2 lingurițe de scorțișoară

* 1 linguriță de ulei

* 2 linguri de făină

* 2 linguri de apă

Pentru ungere:

* 2-3 linguri de sirop de arțar

galbenus de ou – 1 buc.

lapte – 1 lingura

 

Mod de preparare:

Se încălzește laptele, apoi se adaugă într-un bol cu 1 linguriță de zahăr. Se amestecă până se dizolvă în mare parte, apoi se presară drojdia deasupra.

Așteptați un minut înainte de a amesteca drojdia și apoi lăsați să se activeze (conținutul devine spumos) timp de 10 minute.

În timp ce drojdia se acivează, combinați toate ingredientele uscate, cernând făina și scorțișoara, într-un castron mare, apoi amestecați 1/4 cană de zahăr.

Se topește untul într-un castron mic, apoi se bate ușor cu oul. Adăugați acestea în castronul cu lapte și drojdie și amestecați pentru a se combina.

Adăugați încet amestecul umed în cel uscat, asigurându-vă că este bine combinat. Frământați aluatul timp de câteva minute, apoi adăugați mărul uscat și mărul proaspăt și continuați să frământați.

Mărul poate face ca aluatul să fie ușor umed, așa că adăugați mai multă făină, după caz. Puneți aluatul într-un bol uns într-un loc cald timp de 45 minute – 1 oră și lăsați să crească până când se dublează în dimensiune.

Întoarceți aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină și frământați încă 5 – 10 minute.  Apăi se porționează aluatul în 9 – 12 chifle (în funcție de cât de mari le doriți), se pun pe o tavă de copt, apoi se lasă să se odihnească încă 30 – 45 min.

După ungem chiflele cu gălbenuș amestecat cu lapte și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20-22 de minute.

Coaceți chiflele timp de 15 – 18 minute (până când vârfurile li se rumenesc). Se lasă să se răcească timp de 5 minute când sunt gata.  Apoi se încălzește siropul de arțar într-o cratiță și se lasă să se reducă. Când chiflele sunt gata, pensulați glazura deasupra.


Acum luam o bucata de aluat, facem o incizie lunga cu un cutit si taiem cu un cutit 4 linii curbate pe fiecare parte.


Vedeti cat de frumoase s-au dovedit a fi chiflele!

Pofta buna!

 

Sursă




Categorii