Ingrediente:
1 pachet foi de plăcintă din comert
1 kilogram iaurt
8 ouă 300 g
zahăr
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 esență de vanilie
Mod de preparare:
1. Se bat bine ouăle cu iaurtul, până ce se omogenizează iar compozitia devine ca o crema, apoi adaugă zahărul în ploaie, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.
2. În tava de plăcintă tapetata cu hartie de copt așază o parte din foi, toarnă o parte din umplutură, jumatate din compozitie apoi mai adaugă foi, toarnă restul umpluturii, iar la final acoperă cu ultimele foi de plăcintă. Se poate unge cu putin ou batut dar nu este obligatoriu.
3. Pune tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru circa 20 de minute. Foile de deasupra ar trebui să fie maron-aurii atunci cand placinta este gata. Usor si rapid de facut.
Poftă bună!
Sursa: CYD.RO