Desert

Piersici umplute cu crema delicioasa

 

 

 

 

Ingrediente:

pentru aluat:

– 600g faina
– 200g zahar
– 100g unt (la temperatura camerei)
– 2 oua + 1 galbenus de ou
– 1/2 cana de lapte
– o sticluta esenta de lamaie

pentru umplutura:

– crema de ciocolata
– crema de lapte si oua

pentru decor:

– lichior de cirese
– zahar tos

 

Mod de preparare:

Ouale se mixeaza cu zaharul, se adauga apoi laptele, untul taiat cubulete, esenta de lamaie si la sfarsit se pune faina. Se framanta un aluat neted, potrivit de tare. Se formeaza din aluat niste bile de marimea unei nuci si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptor la 180 grade pana s-au rumenit, aproximativ 10 minute.

Se scobesc in mijloc cu ajutorul unui cutit si se formeaza o gaura mica pe partea plata care se va umple cu ce va place mai mult. Inainte de umplere trecem fursecurile prin lichior de cirese. Puteti umple fursecurile cu crema de ciocolata sau cu crema de lapte.

Se lipesc doua cate doua fursecurile dupa ce le-am umplut, iar apoi se trec piersicile umplute prin zahar tos. Inainte de a le servi, ornati piersicile umplute cu o frunzulita de planta, cel mai bine cu o frunzulita de merisor sau cu o frunzulita de zahar.

 

Pofta buna!

 

 

Sursa: goodgame-goodgame




Categorii