Flori si gradina

Pentru a proteja plantele noastre dragi se face o solutie de oţet şi alti compusi, apoi le stropim

 

 

Un pahar cu otet este solutia perfecta pentru cea mai mare problema a gradinii

 

Cu toții știm că atunci când vine vorba despre îngrijirea plantelor de apartament sau din grădină, trebuie să le furnizăm nu doar apă, ci și soluțiile necesare pentru a se dezvolta sănătos. Printre acestea se numără și insecticidele. Există o astfel de soluție care poate fi preparată de oricine, cu costuri minime, 100% naturală și care protejează plantele de toți dăunătorii. Află cum poți prepara insecticid cu usturoi și oțet, urmând cîțiva pași simpli.

Cum prepari insecticid cu usturoi și oțet

Nu este o noutate faptul că diversele culturi, indiferent dacă vorbim despre fructe, legume, flori etc, trebuie protejate de insecte dăunătoare, buruieni, boli fungice, muște și alți factori care le pot contamina. Pentru a proteja plantele din grădină împotriva contaminării după depozitare, se recomandă să le stropim cu insecticid.

Ingrediente:
  • 2 căpățâni de usturoi;
  • ulei de măsline sau de floarea-soarelui;
  • 1 linguriță de oțet de cidru de mere;
  • 10 lingurițe de apă;
  • 1 linguriță de săpun de potasiu;
  • 1 pahar de apă clocotită;
  • 1 litru apă la temperatura camerei.

 

Mod de preparare:
  1. Se toacă usturoiul mărunt, fără a îndepărta cojile.
  2. Se depozitează usturoiul tocat într-un recipient, se adaugă ulei cât să îl cuprindă și se acoperă recipientul cu un capac.
  3. Se adaugă oțet (strict atât cât s-a menționat în rețetă) și se amestecă cu cele 10 lingurițe de apă – se lasă compoziția la macerat timp de 48 de ore.
  4. Se diluează săpunul în pahar cu apă clocotită și se amestecă până la topire.
  5. Se adaugă soluția obținută peste amestecul de usturoi și se lasă la macerat alte 24 de ore.
  6. Se strecoară compoziția obținută și se aruncă la gunoi usturoiul, într-un loc sigur (nu poate fi folosit pentru compost).
  7. Se dizolvă soluția în jumătate de litru de apă și se lasă la stat timp de jumătate de săptămână. În fiecare zi, se amestecă energic amestecul.
  8. Se aruncă apa și se depozitează soluția într-o sticlă cu pulverizator.

 

Cum se aplică soluția, în funcție de plantă:

Soluția obținută poate fi păstrată și folosită pentru o perioadă de două luni de zile. Cum se aplică insecticidul în cazul plantelor? Depinde și de cât de afectate sunt acestea de către dăunători. Dacă sunt deja invadate, soluția trebuie aplicată în trei doze, la fiecare trei zile.

Iata cateva beneficii uimitoare ale otetului alb in gradina:

Previne proliferarea ciupercilor care afecteaza cresterea plantelor.

Respinge eficient furnicile, melcii, . Mirosul sau puternic deranjeaza si unele animale care se plimba prin gradina.

De asemenea, actioneaza ca un herbicid natural si elimina toate buruienile.

Dacă vrei doar să previi apariția dăunătorilor, atunci poți aplica insecticidul o dată la două săptămâni. Oricum ar fi se recomandă aplicarea soluției doar în primele ore ale dimineții sau la sfârșitul zilei astfel încât plantele să nu sufere arsuri din cauza luminii puternice a soarelui.

De ce să stropești florile din ghiveci cu apă oxigenată. Secretul pe care  nimeni nu ți l-a spus până acum - Playtech Știri

Nu este o noutate faptul că diversele culturi, indiferent dacă vorbim despre fructe, legume, flori etc, trebuie protejate de insecte dăunătoare, buruieni, boli fungice, muște și alți factori care le pot contamina. Pentru a proteja plantele din grădină împotriva contaminării după depozitare, se recomandă să le stropim cu insecticid.

Dacă vrei să scapi de energia rea din casa ta, trebuie să încerci acest truc, cu un pahar de apă și oțet. Iată cum să detectezi și să elimini energia negativă cu trei ingrediente simple.

Fă rost de o sticlă complet transparentă, fără desene, culoare sau tăieturi. De asemenea, ține cont de faptul că nu îl poți refolosi din nou.

Acoperă 1/3 din recipient cu sare de mare și umple 2/3 din recipient cu oțet alb sau cu cidru de mere organic, apoi acoperă restul cu apă pură.

Este foarte important să nu miști paharul, odată ce l-ai pus unde dorești în cameră. Acum tot ce ai de făcut este să aștepți 24 de ore și să vezi ce culoare are apa. Dacă este încă limpede, atunci energia din cameră ar trebui să fie bună.

Dacă și-a schimbat culoarea, atunci repetă același lucru, cu apă curată, adăugând oțetul și sarea, până când apa este limpede, după 24 de ore. Când va fi limpede, acesta va fi un semn că energia negativă a ieșit din cameră.

Apoi poți face acest lucru în orice altă încăpere a casei până când aceasta va fi liberă de energie negativă.

 

Sursă




Categorii