Fripturi si Gratare

Pastrama de porc cu ceapă și usturoi – o rețetă delicioasă și foarte simplu de făcut!

 

 

Pastrama de porc cu ceapă și usturoi – o rețetă delicioasă și foarte simplu de făcut!

 

Vă prezentăm o rețetă de carne de porc la cuptor. Aceasta se prepară foarte simplu și este numai bună pentru a fi servită la cina de familie. Obțineți un fel de mâncare cald delicios, carnea fiind moale, fină și suculentă. Serviți carnea cu garnitura preferată și savurați din acest deliciu uimitor.

Ingrediente:

-1.5 kg piept de porc

-4 cepe

-1 căpățână de usturoi

-sare

-piper negru măcinat

-frunze de dafin

-1/2 pahar de apă carbogazoasă

 

Mod de preparare

1. Îndepărtați pielea de pe carne.

2. Tăiați pieptul de porc felii, păstrând o distanță de la bază.

3. Frecați carnea cu sare și piper negru măcinat. La dorință, puteți să adăugați și ardei iute.

4. Curățați și tăiați usturoiul felii mari. Tăiați ceapa jumătăți de rondele și pisați-le puțin.

5. Umpleți cu usturoi și ceapă spațiile între feliile de carne. Presărați carnea cu frunză de dafin măcinată.

6. Dați carnea la frigider pentru 6 ore, să se marineze.

7. Înveliți carnea în folie de aluminiu și strângeți-o astfel încât să obțineți o formă cu bordură. Aranjați ceapa sub bucata de carne.

8. Adăugați apa carbogazoasă. Acoperiți carnea cu folie de aluminiu.

9. Coaceți carnea în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 80 de minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii