Aperitive si Gustari

 Păstârnacul este o sursă excelentă de fibre – îmbunătățește digestia, promovează sănătatea ochilor și reglează nivelul tensiunii arteriale

 

 

 Păstârnacul este o sursă excelentă de fibre – îmbunătățește digestia, promovează sănătatea ochilor și reglează nivelul tensiunii arteriale

 

 

Păstârnacul este o legumă rădăcinoasă cu un profil nutrițional bogat. A fost cultivat în întreg lume de secole și este strâns legat de morcov. Beneficiile păstârnacului pot fi atribuite profilului lor nutrițional bogat. Aceasta poate ajuta la crearea sanătății inimii, la prevenirea malformațiilor congenitale, la creșterea digestiei și la funcționarea sistemului imunitar.
 De ce este păstârnacul bun pentru tine?
Beneficiile păstârnacului provin din profilul lor nutrițional impresionant. Conțin potasiu care îmbunătățește sănătatea inimii și acid folic care previne dizabilități congenitale la nou-născuți. Păstârnacul este o sursă excelentă de fibre – îmbunătățește digestia, promovează sănătatea ochilor și reglează nivelul tensiunii arteriale.

 Cum îmbunătățește păstârnacul sănătatea?

1. Sănătatea inimii
Păstârnacul este o sursă grozavă de potasiu, un mineral care sa dovedit a avea mari beneficii pentru inimă. Aportul adecvat de potasiu este important pentru prevenirea accidentului vascular cerebral și a bolilor coronariene.
Studiile arată că creșterea aportului de potasiu poate reduce riscul de boli de inimă cu 17% și poate crește speranța de viață cu peste 5 ani.
Aportul scăzut de potasiu a fost, de asemenea, identificat ca un factor de risc pentru hipertensiune arterială. Deoarece păstârnacul conține acest mineral din abundență, consumul lor poate ajuta la reglarea nivelului tensiunii arteriale și, în cele din urmă, la prevenirea bolilor de inimă.
Fibrele solubile din păstârnac pot ajuta la combaterea bolilor de inimă, deoarece pot scădea nivelul colesterolului LDL.
2. Defect congenitale
Păstârnacul este o sursă excelentă de acid folic, un nutrient important care ajuta la prevenirea malformațiilor congenitale la nou-născuți.
Anumite studii arată că acidul folic (sau vitamina B9) poate reduce riscul de malforma congenitale ale măduvei spinării și creierului cu până la 70%. Cea mai periculoasă dintre aceste defecte congenitale este spina bifida, în care copilul se naște cu o parte a măduvei spinării în afara corpului.
3. Digestie
Prezența fibrelor solubile face din păstârnac un aliment ideal pentru a-ți alunga problemele de digestie. Fibrele solubile ajută prin reducerea riscului de constipație, deoarece rețin apa și se transformă într-un gel în timpul digestiei.

4. Imunitate
Păstârcul este bogat în vitamina C, un nutrient care ajută la creșterea imunității. Studiile arată că vitamina C îmbunătățește sistemul imunitar – deficiența a fost asociată cu imunitatea afectată. Vitamina C este importantă în sinteza colagenului, fiind astfel un nutrient vital pentru pielea, părul și unghiile sănătoase.
Suplimentarea cu vitamina C poate trata infecții sistemice și respiratorii.
5. Anemie
Păstârnacul este bogat în acid folic – iar studiile arată că tratamentul cu folat poate ajuta la combaterea anemiei megaloblastice.
Acestea sunt modalități prin care adăugarea păstârnacului în dieta dumneavoastră vă poate face foarte bine. După cum am discutat, toate acestea pot fi atribuite profilului nutrițional al legumelor.

 




Categorii