Remedii naturiste

Obișnuiești să arunci frunzele de morcov atunci când gătești? Frunzele morcovului au proprietăți remarcabile

 

 

 

 

Foarte puțin cunsocute ca aliment, frunzele morcovului au proprietăți remarcabile. Conțin vitamina C (în cantitate mai mare decât rădăcina), complexul vitaminelor B, vitamina K, magneziu, potasiu, calciu și fier. Consumate în stare crudă, aduc un aport remarcabil de clorofilă, stimulează, cicatrizează și regenerează în mod remarcabil.

 

Iată câteva recomandări terapeutice:

 

1. Retenție de apă în țesuturi

Se consumă suc din frunze de morcov dimineața și seara, câte un pahar. Cura durează cel puțin o săptămână, până la rezolvarea problemei.

2. Colita de putrefacție.

Se consumă suc din frunze de morcov dimineața și seara, câte un pahar. Suplimentar, se consumă zilnic o jumătate de kilogram de rădăcină, în stare crudă sau sub formă de suc.

Cura durează cel puțin o săptămână, până la rezolvarea problemei. Se elimină din dieta zilnică produsele de origine animală.

3. Demineralizare, mai ales la copii și adolescenți.

Se consumă frunze de morcov, în stare crudă sau uscate, ca adaos în mâncare (supe, ciorbe, tocănițe, salate). Sunt foarte ușor de digerat și au o bună asimilare.

Varianta unu

Se folosește un storcător prin presare la rece, iar resturile rămase se pot adăuga în supe sau ciorbe.

Varianta a doua

Se pun într-un blender o mână de frunze proaspete, tăiate nu foarte mărunt,se adaugă o jumătate de pahar de apă pură, se amestecă două minute, apoi se lasă la macerat timp de 15 minute.

Se strecoară prin tifon. Se obține aproximativ un pahar cu suc, care poate fi băut într-o singură doză.

Resturile rămase se pot adăuga în supe sau ciorbe.

Varianta a treia

O mână de frunze proaspete se taie foarte fin, ca zarzavatul pentru ciorbe. Se adaugă un pahar cu apă călduță (maxim 40 de grade), se lasă la macerat, la temperatura camerei, timp de cel puțin cinci ore.

Se strecoară prin tifon, se obține astfel un pahar de suc, cu miros puternic, care se poate consuma într-o singură doză.

Resturile rămase se pot adăuga în supe sau ciorbe.

 

Sursa:Secretele.com




Categorii