Ingrediente:
Aluat:
4 albusuri
160 g faina
50 g zahăr
3 linguri cacao
75 g unt
75 ml lapte
1 lingurita praf de copt
50 g ciocolata
4 gălbenușuri de ou
Jeleu:
80 g jeleu
900 ml apă
1000 g căpșuni
Crema de albus de ou:
4 albusuri
150 g zahăr
1 lingura amidon de porumb
80 g ciocolată
fulgi de migdale
Crema:
500 ml smântâna
50 g zahăr
15 g gelatină
80 ml apă
Mod de preparare:
Aluatul
1. Bateți 4 albușuri spumă și zahărul până se întăresc și adăugați 4 gălbenușuri în timp ce amestecați constant.
2. Apoi adăugați laptele și uleiul și cerneți făina în amestecul bătut.
3. Apoi adăugați cacao, praful de copt și amestecați ușor până se omogenizează.
Se amestecă ingredientele.
4. Amesteca acum ciocolata rasa si aseaza pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt, de aproximativ 25×40 cm.
5. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20 de minute.
Prepararea jeleului
1. Turnați jeleul într-un bol și acoperiți cu apă fierbinte (preferăm Galaretka).
2. Se amestecă jeleul în apă până se dizolvă și apoi se scot tulpinile de pe căpșuni.
Cum se prepară crema de albușuri de ou
1. Bate albusurile spuma si zaharul pana se intaresc si se ingroasa cu amidon.
Bate albusurile spuma si zaharul pana se intaresc si se ingroasa cu amidon.
2. Acum adauga ciocolata topita si amesteca totul cu grija.
3. Se aseaza pe o tava de copt, se presara fulgi de migdale si se coace in cuptorul preincalzit la 120 de grade pentru 60 de minute.
Întindeți uniform pe tava de copt.
Finalizare
1. Asezati capsunile curatate pe toata suprafata prajiturii finite si turnati peste gelatina.
Puneți căpșunile curățate pe baza finită.
Se toarnă peste gelatină.
2. Intr-un vas mai mic amestecam jeleul cu apa pana devine cremos, iar intr-un castron mai mare batem smantana cu zaharul.
3. Apoi amestecați jeleul cu smântâna și bateți.
4. Turnați uniform crema finită peste căpșunile acoperite cu gelatină și puneți deasupra baza de crema de albuș.
Nu il glazurezi pe margine, pentru a-i da un efect rustic.
Decorezi cu fulgi de migdale blansate (eu i-am rumenit in cuptor si ii folosesc la decorat, sunt mult mai gustosi) si capsunile ramase si bombonele.
5. Dați la frigider pentru 4 ore pentru a se întări și serviți.
Pofta buna!