Placinte si Rulade

O rețetă uitată de pe vremea copilăriei. Plăcintă suculentă și dulce cu lapte condensat : doar bunica mai gătește așa

 

 

O rețetă uitată de pe vremea copilăriei. Plăcintă suculentă și dulce cu lapte condensat : doar bunica mai gătește așa

 

Plăcintele dulci erau destul de apreciate în rândul populației de copii din multe țări. Adesea, plăcintele cu diferite umpluturi de fructe înlocuiau deserturile.

Probabil, nostalgia pentru trecut joacă un rol, de exemplu, pentru coacerea din satul bunicii. Poate că plăcintele sunt cu adevărat mai gustoase decât prăjiturile moderne.

Să pregătim una dintre plăcintele dulci pentru copii.

 

Ingrediente:

  • lapte cald – 300 ml;
  • zahăr – 100 g;
  • ou – buc.;
  • drojdie – linguriță;
  • unt – 150 g;
  • făină – 500 g;
  • nuci – 300 g;
  • lapte condensat – 150 g.

 

Mod de preparare:

Turnați zahăr granulat în laptele cald, spargeți oul și amestecați ingredientele până când boabele de  zahar se dizolvă. Se toarnă drojdia în lapte. Se topește untul, se adaugă în lapte și se amestecă.

Cerneți făina în lapte și frământați într-un aluat gros.

Puneți aluatul într-o tavă de copt de 22×22 cm și formați un strat uniform. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l la cald o jumătate de oră.

În celofan, zdrobiți nucile în firimituri grosiere folosind un sucitor. Presărați nuci deasupra plăcintei.

Coaceți plăcinta la 170 de grade timp de 35 de minute.

Apoi, turnați pe blatul plăcintei cu generozitate cu lapte condensat.

Inpungeti prajitura in diferite locuri cu o frigaruie astfel incat laptele condensat sa fie absorbit in interior.

Rezultatul este o plăcintă suculentă și dulce cu nuci. Pe lângă nuci, la plăcintă se folosesc alune de pădure, migdale…

 

Pofta buna!

 

Sursă




Categorii