Ingrediente:
făină – 450 g;
lapte – 80 ml;
zahăr – 170 g;
unt – 100 g;
ou – 1 buc.;
praf de copt – 1 linguriță;
vanilie – un praf;
sare – un praf;
dulceață – 100 g;
fulgi de cocos – 100 g;
ciocolata – 30 g.
Mod de preparare:
Se toarnă zahărul, vanilia și sarea în laptele fierbinte, se amestecă până când zahrul se dizolvă. Turnați untul topit în lapte, spargeți oul și continuați să amestecați.
Cerneți făina și praful de copt în amestec, frământați un aluat elastic și nelipicios. Întindeți aluatul de 8 mm grosime, după tăiați-l in cercuri cu o formă.
Asezati cercurile pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Cu ajutorul unui pahar, tăiați găuri în interiorul cercurilor. Ungeți fiecare prăjitură cu dulceață și stropiți cu fulgi de cocos.
Coaceți prăjiturile la 180 de grade timp de 10-15 minute. Turnați ciocolata topită dintr-o pungă de patiserie.
Rezultatul sunt prăjituri dulci aromate.
Pofta buna !