“Pârjoalele ca la Kiev” – o rețetă tradițională ucraineană, care a făcut înconjurul lumii datorită gustului extraordinar și aspectului apetisant. Pârjoalele se prepară din ingrediente simple, dar sunt incredibil de gustoase și pot satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi. Pârjoalele sunt crocante la exterior și foarte moi și aromate în interior. Încercați neapărat această mâncare excepțională și savurați-o cu piure de cartofi și salată de legume.
Ingrediente:
– 4 bucăți de piept de pui
– 2 ouă
– 100 g de unt
– 400 ml de ulei
– pesmeți
– 1 legătură de verdeață (pătrunjel)
– sare și piper negru după gust
Mod de preparare:
1. Mărunțiți pătrunjelul.
2. Amestecați untul și pătrunjelul într-un bol.
3. Înveliți untul obținut în folie alimentară și dați-l la congelator pentru 20-30 de minute.
4. Desfaceți pieptul de pui cu un cuțit, astfel încât să obțineți un dreptunghi și bateți-l ușor.
5. Puneți la margine bucățelele de unt congelat.
6. Înfășurați pieptul de pui, astfel încât untul să fie în interior.
7. Bateți ouăle cu sare și piper și înmuiați fiecare pârjoală în amestecul de ouă.
8. Apoi treceți pârjoalele prin pesmeți. Repetați această procedură de 2 ori.
9. Încingeți bine uleiul într-o tigaie adâncă și prăjiți pârjoalele, întorcându-le periodic până se vor rumeni pe toate părțile.
10. Uleiul trebuie să le acopere complet sau măcar pe jumătate.
11. Decorați pârjoalele prăjite cu verdeață. În calitate de garnitură puteți folosi cartofi prăjiți cu ceapă sau piure de cartofi.
Pofta buna!
Sursa:Bucatarul