Mulți oameni preferă să mănânce produse din carne decât pește.
De exemplu, codul conține o cantitate mare de iod. Pentru oameni, iodul este important deoarece formează glanda tiroidă. Conține, de asemenea, componente care sunt responsabile pentru scăderea nivelului de glucoză din sânge. Adică, acest peste trebuie consumat cel puțin o dată pe săptămână.
Ingrediente:
- cod – 2 buc.;
- piper măcinat – un praf;
- sare – ½ linguriță;
- condimente pentru legume;
- condimente pentru pește;
- ceapa – 3 buc.;
- bicarbonat de sodiu – 1/3 linguriță;
- cartofi – 4 buc.;
- ouă – 4 buc.;
- usturoi – 3 catei;
- paprika;
- usturoi uscat;
- firimituri de pâine;
- parmezan.
Mod de preparare:
Curățăm peștele, scoatem aripioarele, branhiile și capul. Împărțițim pestele in 3 bucăți mari.
Le codimentam cu sare, piper măcinat, condimente de legume și condimente de pește după gust. Se toarnă ulei,se amestecă condimentele cu pestele și se lasă 30 de minute.
Se unge o tigaie cu ulei vegetal și se topește untul in ea. Tăiați ceapa în cuburi mici și puneți-o în tigaie.
Prăjiți ceapa până când devine moale și ușor aurie, adăugați bicarbonat de sodiu. Puneți pestele marinat pe patul de ceapă.
Se fierbe pestele timp de 15-20 de minute, acoperit, la foc mic.
Împărțiți cartofii în cuburi mari și fierbeți până dau în fierbere. Gatiti acoperit la foc mic timp de 5 minute.
După timpul specificat, întoarceți pestele pe cealaltă parte. Dacă doriți, adăugați roșii cherry, tăiate la jumătate.
Treceți cățeii de usturoi printr-o presă și adăugați la pește.
Bateți ouăle într-un castron separat și turnați în tigaie cu pestele prăjit. Acoperiți cu un capac și gătiți în același mod timp de 15-20 de minute.
Puneți cartofii într-un bol separat, stropiți cu sare, usturoiul uscat și boia, turnați ulei vegetal și amestecați. Turnam si pesmetul si il asezam pe o tava tapetata cu foaie de copt.
Răziți parmezanul și presărați felii de cartofi.
Coaceți cartofii la 200 de grade timp de 10-15 minute.
Pofta buna!