Reteta lasagna cu carne tocata si sos bechamel – O reteta simpla, clasica, cu foi lasagna de casa, foarte asemanatoare cu reteta de lasagna originala italiana.
Ingrediente:
200 g ceapa tocata marunt
2 linguri ulei de masline
1 lingurita de sare
1 catel de usturoi
500 g carne tocata
piper si boia dupa gust
patrunjel
busuioc
rozmarin
250 suc de rosii
Pentru aluat:
4 oua
1 lingurita de sare
3 linguri ulei de masline
50 ml apa
400 g faina
Pentru sosul bechamel:
40 g unt
800 ml lapte
1 lingura faina
1 lingurita sare
nucsoara
In plus:
250 g branza sau cascaval ras
150 g felii de branza topita
Mod de preparare:
Intr-o tigaie inalte pune la incins doua linguri de ulei. Caleste ceapa si adauga o lingurita de sare. Amesteca constant pentru cinci minute, apoi pune un catel de usturoi dat pe razatoare si carnea tocata.
Amesteca totul si caleste pentru zece minute. Condimenteaza cu piper si boia dupa gust, adauga patrunjel tocat, frunze de busuioc si rozmarin. Pune sucul de rosii si amesteca bine pana cand lichidul dispare.
Unge cu unt o tava cu diametrul de aproximativ 26 cm. Pentru a prepara aluatul, amesteca toate ingredientele intr-un bol. Cand compozitia incepe sa se ingroase framanta cu mana pana cand vei obtine un aluat omogen, fraged si care sa nu se lipeasca de peretii vasului.
Pofta buna!