Tortul cu crema si jeleu de capsuni este un desert delicios care combina un aluat moale, o umplutura bogata de capsuni si un strat cremos cu crema de branza si ciocolata alba. Acest tort este grozav pentru ocazii festive sau ca un răsfăț răcoritor în timpul sezonului căpșunilor.
Ingrediente:
pentru blat:
- 2 ouă
- Un praf de sare
- 100 g zahăr
- 70 ml ulei
- 50 ml lapte
- 80 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 40 g nucă de cocos rasă
dulceata de capsuni:
- 600 g de căpșuni
- 100 g de zahăr
- 100 ml apă
- 20 g amidon de porumb
- 50 ml apă (pentru a dizolva amidonul)
- 9 g gelatină
- 60 ml apa (pentru gelatina)
Pentru crema:
- 300 g crema de branza
- 50 g zahăr
- 200 ml smântână (33% grăsime)
- 100 g de ciocolată albă
Mod de preparare:
1) Prepararea aluatului:
Bateți ouăle cu sare și zahăr până la o spumă ușoară și groasă. Se amestecă uleiul și laptele.
Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, la final amestecam nuca de cocos.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180°C pentru aproximativ 25 de minute.
2) Prepararea gemului:
Se taie capsunile, se amesteca cu zaharul si apa si se fierbe. Amestecați amidonul cu apa și amestecați în căpșuni.
Se dizolva gelatina in apa, se adauga la capsuni si se lasa la calit la frigider.
3) Prepararea cremei:
Se bat crema de branza cu zaharul si smantana pana se omogenizeaza.
4) Completarea tortului:
Pe aluatul copt si racit se intinde un strat de dulceata de capsuni, se lasa sa se intareasca.
Se adauga un strat de crema si se netezeste suprafata. Presarati ciocolata alba rasa deasupra prajiturii.
5) Refrigerare:
Dați tortul la frigider pentru cel puțin 4 ore pentru a permite aromelor să se topească.
Tortul cu crema de capsuni si jeleu este un desert uluitor, pe cat de frumos pe cat are gustos. Este perfect pentru petrecerile de vară sau ca final dulce pentru orice masă.
Poftă bună!
Sursa