Salatele au devenit parte din dieta umană normală. Nutriționiștii recomandă consumul de salate înainte de masa principală. Astfel poți activa stomacul pentru ca alimentele să fie digerate mai bine.
În plus, salatele de legume sunt bune pentru organism. Consumul regulat de salate cu verdeață și fructe asigură saturația cu vitamine. Acest lucru ajută la evitarea deficienței de vitamine, care este importantă în anotimpurile de toamnă și iarnă.
Salatele se consumă nu numai din motive de sănătate. Aceasta este o gustare grozavă de sărbători. De exemplu, există întotdeauna o mulțime de salate pregătite pentru Anul Nou.
Ingrediente:
- Varză chinezească – 500 g;
- Mărar – 15 g;
- Castraveți – 100 g;
- Ardei dulce – 150 g;
- Suncă – 150 g;
- Brânză – 100 g;
- Maioneză – 150 g;
- Sare – 1/2 linguriță;
- Piper – 1 praf.
Mod de preparare:
Tocați mărunt varza chinezească și îndepărtați tulpina. Tăiați mărunt mararul, apoi varza și tăiați castraveții în cuburi mici.
Curatam ardeiul de interior si taiem fasii mici. Taiem sunca in acelasi fel si o asezam impreuna cu ardeiul intr-un vas cu varza.
Brânza se toacă mărunt în cuburi și se adaugă în salată. Se presară salata cu sare și piper negru măcinat, se condimentează cu maioneză și se amestecă bine.
Această salată nu trebuie pregătită cu o zi înainte de sărbătoare.
Se recomanda, dimpotriva, sa tocam salata cu 30 de minute inainte de servire sau chiar mai putin.
Pofta buna!