Legume asortate parfumate, apetisante pentru iarna in sos de rosii. Salata se prepară destul de simplu, din setul obișnuit de legume, dar o vom asezona cu condimente picante pentru morcovi coreeni.
Ingrediente:
- roșii, 1500 g;
- ardei dulce, 500 g;
- ceapă, 250 g;
- morcovi, 200 g;
- pătrunjel și busuioc, o legatură;
- condimente pentru morcovi coreeni, 1 lingura;
- oțet 9%, 50 ml;
- ulei vegetal, 100 ml;
- sare, 1,5 linguri;
- zahăr, 5 linguri;
- usturoi după gust.
Mod de preparare:
Taiem rosiile felii, indepartand tulpina. Alege roșii suculente și cu pulpa.
Tăiați ardeiul dulce fâșii.
Tăiați ceapa în inele subțiri.
Prăjiți ceapa în ulei vegetal, prăjiți până se rumenește.
Trei morcovi dati pe răzătoarea coreeană.
Turnați condimente pentru morcovii coreeni și amestecați.
Se amestecă morcovii cu ardeii dulci, roșiile și se adaugă ceapa iute. Se presară sare și zahăr, se toarnă oțet și se adaugă ierburi tocate.
Se amestecă și se lasă 2 ore, amestecând din când în când.
De asemenea, puteți adăuga usturoi după gust.
Pune legumele în borcane, compactează-le puțin și umple-le cu suc.
Acoperiți cu capace și puneți borcanele într-o cratiță pe un prosop și turnați apă.
Sterilizați după fierbere apă timp de aproximativ 13 minute.
Înșurubați capacele, întoarceți borcanele și lăsați să se răcească.
Depozitam conserve in subsol sau camara.
Salata se dovedește foarte gustoasă, se potrivește bine cu o mare varietate de aperitive din carne și pește și se potrivește bine cu toate garniturile.
Pofta buna!