Ciorbe, supe si borsuri

O gospodină din Bucovina ne-a dezvăluit cel mai mare secret al vestitei ciorbe rădăuțene. Nu vei da greș preparând-o după această rețetă!

 

 

 

 

Ciorba rădăuțeană este extrem de ușor de preparat și este foarte gustoasă, fiind apreciată chiar și de cei mai pretențioși gurmanzi.

 

Ingrediente:

un piept mare de pui cu piele și os,

o țelină,

o ceapă,

un păstârnac,

2-3 morcovi,

un gogoșar și un ardei gras roșu,

o rădăcină de pătrunjel,

3 ouă,

200-300 ml smântână grasă,

2 linguri oțet,

4 căței de usturoi,

o legătură de pătrunjel.

 

Mod de preparare:

Se taie pieptul în două și se pune la fiert într-o cantitate de apă suficientă. Se adaugă puțină sare. După primul clocot se va adăuga ceapa și rădăcinoasele întregi. Când au fiert carnea și legumele se vor scoate din oală.

Carnea se curăță de piele și de oase, apoi se taie fâșii iar rădăcinoasele și ceapa se pasează în blender până se transformă în cremă. Dacă nu aveți un blender le puteți da printr-o sită sau prin rozătoare. Se adaugă în supă carnea, piureul de rădăcinoase, precum și cubulețele de gogoșar și ardei copt. Dacă veți folosi gogoșari puși la oțet gustul va fi mai bun.

 

Pofta buna !

 

Sursa: secretelesanatatii




Categorii