Ingrediente:
- 300 g aluat foietaj
- sos pesto – după gust
Amestec:
- 70 g de brânză
- patrunjel proaspat – dupa gust
- 1 ou
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita de hamei uscat Sunelli
Alte:
- 3 roșii
- gălbenuș de ou – pentru ungere
Mod de preparare:
1. Pregătiți aluatul foietaj, pudrați-l cu puțină făină și întindeți-l ușor cu un sucitor.
2. Apoi, modelați aluatul foietaj în pătrate sau dreptunghiuri mari, așezați-le pe o tavă de copt, apoi întindeți sosul pesto în centrul fiecăruia folosind o lingură.
3. Răziți brânza într-un bol, adăugați pătrunjel proaspăt tocat, apoi spargeți oul și adăugați usturoiul presat. Asezonați cu hamei uscat Sunelli – amestecați bine.
4. Folosiți o lingură pentru a aplica amestecul pregătit pe pesto, întindeți-l bine, apoi așezați rondele de roșii cherry și stropiți cu brânză rasă.
5. Ungeți capetele aluatului cu gălbenuș de ou bătut, astfel încât să fie frumos aurii.
6. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute la 180 °C.
7. După copt, serviți-le cu drag și gust deosebit.
Pofta buna!