Agar-agar, care este de origine vegetală și poate fi găsită în supermarketurile mai mari sau în magazinele naturiste, este folosit ca agent de îngroșare în locul gelatinei.
Ingrediente:
4 mandarine
2 kiwi
2 mere japoneze
1 lămâie
1 măr
1 banană
Topping:
8 g agar agar
50 ml apă
350 ml lapte
200 g lapte condensat
200 g smântână sau iaurt solid
Mod de preparare:
1. Tăiați fructele rondele, jumătăți, sferturi…
2. Turnați agar agar și apă într-o cratiță, apoi încălziți la foc mediu. Adăugați laptele și laptele condensat, apoi amestecați și gătiți timp de 1-2 minute. Apoi adăugați iaurtul și amestecați pentru a se combina.
3. Întindeți o parte din fructe pe fundul și părțile laterale ale formei, iar restul turnați în amestec și amestecați.
4. Se toarnă amestecul în formă, se întinde, se nivelează și se dă la frigider până se întărește.
Pofta buna!