Desert Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Nu e salam de biscuiti, dar seamana foarte bine. „Verisorul” lui are un gust divin! Salam de biscuiti Raffaello cu lapte condensat si rom, acest desert este aromat si foarte cremos

 

 

Nu e salam de biscuiti, dar seamana foarte bine. E verisorul lui si are un gust divin

 

Ingrediente :

  • 400 g biscuiti simpli
  • 400 g late condensat
  • 200 g nuca de cocos
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 foi de napolitana
  • 400 g cacao
  • 120 ml apa
  • 15 ml esenta de rom

 

Mod de preparare: 

  • Amestecam laptele condensat  cu nuca de cocos dupa care maruntim foile de napolitana si le adaugam.
  • Se amesteca totul dupa care se pune amestecul pe folie alimentara si se impacheteaza formand un sul.
  • Dupa formarea sulului se strange la capete si se baga la frigider.
    salam de biscuiti capete
Salam de biscuiti Raffaello mod de preparare
  • Rupem biscuitii,ii lasam deoparte si ne ocupam de sirop.
  • Punem zaharul si cacaua intr-o cratita si amestecam dupa care adaugam apa amestecand continuu.
  • Punem cratita la foc mediu si amestecam pana la dizolvarea zaharului dupa care stingem focul si adaugam untul si esenta de rom.
  • Il lasam 5 minute sa se raceasca dupa care il turnam peste biscuiti si amestecam totul.
  • Punem compozitia pe o folie alimentara,presam si ii dam forma unui dreptunghi.
  • Scoatem sulul de Raffaello de la frigider si indepartam folia alimentara si il punem pe compozitia de salam de biscuiti dupa care rulam.
  • Il strangem la capete dupa care il bagam la frigider pentru 2-3 ore.

Salamul de biscuiti Raffaello este gata si se poate taia si servi,pofta buna!

Pofta buna !

Salam de biscuiți Raffaello – De când am încercat această rețetă, doar așa  fac salamul de biscuiți

 Sursa




Categorii