Ingrediente:
piper,
unt topit,
2 oua plus un galbenus,
100 g cascaval ras,
400 g branza feta,
1 legatura patrunjel,
1 pachet foi de placinta,
un pic de lapte
Mod de preparare:
1. Într-un vas se fărâmiţează brânza, se adaugă pătrunjel tocat mărunt, caşcaval şi cele două ouă bătute cu piper.
2. Din câte două foi de aluat se decupează cercuri care se ung cu unt topit între ele şi se suprapun, apoi se ung cu unt topit în partea în care va veni umplutura.
3. Se pune umplutura de brânză pe o jumătate de cerc, cu cealaltă jumătate se acoperă, şi marginile se plisează pentru ca brânza să nu curgă.
4. Se aşază în tava de copt, se ung cu gălbenuşul amestecat cu un pic de lapte şi se dau la cuptor 15 minute până devin aurii.
Pofta buna!
Sursa: Sufletul Romaniei