Ingrediente:
– 1-1,5 kg cartofi
– 600 g carne tocată amestec
– 1 ceapă
– 1 morcov (opţional)
– 2 linguri ulei
– cimbru, pătrunjel
– sare, piper
– 3 ouă
– 400 ml iaurt
Mod de preparare:
Zarzavatul se căleşte uşor în 2 linguri de ulei, apoi se adaugă carnea tocată şi se lasă la foc mic, pentru a se înăbuşi. Se adaugă condimentele, cimbrul. Când scade lichidul, se descoperă, pentru a se rumeni uşor.
Se pot adăuga opţional – roşii decojite ori pastă de tomate.
După ce se răceşte carnea, se amestecă cu 2 ouă bătute, amestecate cu 250-300 ml iaurt, devine de consistenţa unui sos.
Într-o formă termorezistentă, unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, se aşează un strat de cartofi fierţi în coajă, curăţaţi după ce s-au răcit, taiaţi felii de cca 1/2 cm grosime.
Se toarnă 1/2 din sosul de carne, apoi se aşează următorul strat de rondele de cartofi.
Continuăm cu carnea, iar la final se „închide” cu felii de cartof.
Se toarnă un sos alb, dintr-un ou bătut + 100-150 ml iaurt + pătrunjel tocat.
Se dă la cuptor.
Pofta buna!