Sunt multe rețete de mousse în combinație cu fructe, lichior, cafea și multe altele. Însă mousse-ul există de cel puțin 200 de ani.Totul a început în Franța când acestă cremă delicioasă era cunoscută sub numele de „cremă aerată” sau „cremă spumată”. Acest desert de ciocolată se deosebește prin gust gingaș și aromat. Îți sugerăm să-l încercați și voi, suntem siguri că o să vă placă.
Ingrediente:
200 g | Ciocolată neagră 55% |
400 ml | Frișcă lichidă 30% |
10 g | Ciocolată neagră |
Mod de preparare:
- Tăiați ciocolata în bucăți mici și puneți-o într-un bol la topit la baia de aburi, adăugați 100 ml de frișcă lichidă (la temperatura camerei) și amestecați. Odată ce ciocolata este topită complet, luați de pe foc și lăsați-o să se răcească timp de 5-10 minute.
- Turnați celelalte 300 ml de frișcă lichidă (rece) și mixați până devine fermă. Adăugați treptat ciocolata răcită și continuați să mixați până se încorporează toată ciocolata și obțineți o cremă pufoasă și fermă.
- Puneți crema obținută într-un sac de patiserie și distribuiți-o în cupe, dați mousse-ul la rece pentru minim 1 oră.
- Decorați mousse-ul cu ciocolată rasă și savurați cu plăcere!
Poftă bună!