Ingrediente:
- 1 cană lapte călduț (200 ml)
- 1 cană de apă călduță (200 ml)
- 1/2 cană ulei (100 ml)
- 2 albusuri
- 2,5 linguri de zahăr
- 1 lingurita sare
- 5,5 cani de faina (+-)
- 1 lingura drojdie uscata
Ungeree:
- 50 g unt
- 2 galbenusuri de ou
- 1 lingura de unt
- seminţe de mac
Umplutura:
- cheddar ras/brânză de vaci la alegere
Mod de preparare:
1. Amestecați toate ingredientele, cu excepția făinii, în bolul de mixare.
Se adauga apoi treptat faina cu sarea si se framanta un aluat moale care sa nu se lipeasca de maini.

2. Lăsați-l să crească sub capac timp de 1 oră, apoi împărțiți-l în 9 bile.
3. Pe o suprafață înfăinată, întindeți o bilă de aluat într-o crustă subțire și ungeți toată suprafața cu unt moale. Tăiați crusta în 4 bucăți egale.
4. Așezați umplutura pe partea mai largă, apoi rulați-o mai întâi ca un trabuc, apoi ca un melc.
5. Pe o tava tapetata cu hartie de copt se aranjeaza „melcii”, se acopera si se lasa sa se odihneasca 15 minute pana se incinge cuptorul la 180-200 de grade.
6. Ungeți-le cu amestecul de gălbenuș de ou și unt.
Stropiți cu semințe de mac dacă doriți.
7. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumenesc.
Poftă bună!